Litteratur

Här finns några boktitlar som passar utmärkt för läsning när man reser till Italien och skall bo på kloster.

Dels finns en allmän guidebok om religionen vid Medelhavet, dels några biografier om helgon från Italien. Som resande med Klosterresor har du ett specialpris. Billigaste B-port tillkommer, (inget postförskott, inga extra avgifter.)

Du beställer böcker genom att sända ett enkelt e-mail. Glöm inte att skriva namn och adress och vilken bok/vilka böcker du vill ha.

Besök gärna Artos bokförlag för information om fler titlar.

Våra titlar

Alla tiders Rom

Här är guideboken för den som vill veta mer om den eviga staden Rom. Den skiljer sig från andra guideböcker genom sina många utförliga och livliga presentationer av miljöer och människor. Här står kunskapen om antikens monument, renässansens konst och de många kyrkorna i centrum. Det är en bok full av klassisk bildning som berikar läsaren, inte bara på plats i Rom, utan också i soffhörnet där hemma. Gösta Hagelins Alla tiders Rom har under nära fyrtio års tid varit en »bibel« för svenska Romresenärer. Tidens gång har nu fordrat en genomgripande uppdatering, men vi har velat behålla författarens personliga stil så att också nutida läsare kan känna glädjen av hans underhållande sällskap och får uppleva hans aldrig sviktande entusiasm när han visar oss runt i Roms labyrinter.

Av: Gösta Hagelin
Rikt illustrerad i färg, 404 sidor
Pris: 259:- (ordinarie: 324:-)

Den helige Fransiscus av Assisi

Franciskus av Assisi 1182–1226, är kanske den man inom kristenheten som mer än någon annan har visat vad kristen tro innebär när den förstås och leves ut helt. I snart 800 år har broder Frans väckt och uppväckt, tröstat och uppmuntrat oss. Än idag, ja, kanske speciellt i dagens moderna värld, kan ingen möta broder Frans utan att ompröva sitt tvivel och förnyas i sin tro. Här möter vi en gestalt i vilken Kristen tro blivit tydlig och klar. Denna biografi är skriven av dansken JohannesJørgensen och den räknas till en av de stora Franciskusbiografierna. Den är grundad på modern forskning och låter oss på ett gripande sätt komma i närkontakt med broder Frans, hans lära och leverne.

Av: Jørgensen‚ Johannes

Pris: 198 :- (Ordinarie pris 285 :-)

Den heliga Birgitta

”En av de bästa moderna böcker om Birgitta vi har läst. Helge Nordahl har på något sätt fått ett personligt förhållande till Birgitta och detta lyckas han förmedla. Som icke-svensk ser han henne med nya ögon. Vi rekommenderar den varmt” Birgittasystrarna i Vadstena.

Pris:
198 :- (ordinarie pris 297 :-)