Kampanien

I Kampanien finns storslagna turistmål som Capri, Amalfi och Pompeji och Neapel. Det här är en region i sydvästra Italien känd för sina antika ruiner och dramatiska kustremsa. Kampanien är en magisk upplevelse full av romantik, charm och storslagna monument. Regionen har även en rik natur med vackra kuststräckor, öar, berg och floder.

Kampanien är ett uttryck för skönhet, drama, historia, kultur samt sol och hav: Längst Amalfikusten finns klassiska städer som t.ex. Ravello, Amalfi, Sorrento och Positano. Här finns Sorrentohalvön med utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius.

Mer om Kampanien

Kampanien, it. Campania, region i södra Italien. Huvudstad och största stad är Neapel. Regionen omfattar 13 595 km² och har omkring 5,7 miljoner invånare. Kampanien består av fem provinser: Avellino, Benevento, Caserta, Napoli, Salerno som i sin tur är indelade i sammanlagt 551 kommuner.