Capri

Capri är en ö i Medelhavet med ett hisnande vackert landskap. Ön har har besökts under århundraden av intellektuella, konstnärer och författare, alla fängslade av Capris magiska skönhet. Capri bär en blandning av historia, natur och kultur . Hit kommer turister från hela världen för att njuta av det härliga klimatet, maten och stränderna.
Capri ligger i provinsen Neapel i regionen Kampanien.

De flesta invånarna bor i huvudorten Capri. Det finns två hamnar, Marina Piccola och Marina Grande, den sistnämnda är huvudhamnen. Kommunen Anacapri ligger i bergen i väster.

Foto: Bo Lundin

Vi har ett boende i Capri

Mariantonias villa

Mariantonias villa är ett familjedrivet italienskt gästhem/hotell som ligger i hjärtat av Capri i staden Anacapri. Lite gömt bakom en fasad hittar du detta intima och mycket vackra hotell med en fantastisk citronlund, en skimrande pool och utsikt över kupoler av den historiska stadskärnan.

Det här är platsen för dej som vill se "ett annan Capri" än den flådiga bilden vi gärna förknippar med ön. Här bor du i en liten stad, tystare och kanske mer autentiska, där du som besökare kan strosa länst de små gatorna, upptäcka små hantverksverkstäder och kvarters butiker, stanna för en espresso i lokala caféet och koppla av på de kaklade bänkarna.
Mariantonias Villa ligger på Anacapri största gågata, mitt i centrum av staden och bara några meter från busshållplatsen och bussarna som kan ta dig till alla öns främsta sevärdheter.
Här bor du mycket vackert i rum i olika prisklasser. Alla rum har antingen havsutsikt eller en fantastisk vy över citronträdgården. Vissa rum har egen terrass. Alla rum har toalett/dusch, tv, AC och wi-fi.

Priser

Beroende på säsong och rumsstorlek

Enkelrum: 80€-120€/natt inkl frukost
Dubbelrum: 120-240€/natt inkl frukost
Trebäddsrum: 180-260€/natt inkl frukost

Bilder från Mariantonias villa

Mer om Capri

På 1800-talets andra hälft blev Capri ett populärt resmål för europeiska konstnärer, författare och andra berömdheter. John Singer Sargent och Frank Hyde är bland de prominenta konstnärer som var på ön under sent 1870-tal. Sargent är mest berömd för sin porträttserie av den lokala skönheten Rosina Ferrara.

Under 1800-talet katalogiserade naturforskaren Ignazio Cerio öns flora och fauna. Detta arbete togs över av hans son, författaren och ingenjören Edwin Cerio, som skrev flera böcker om livet på Capri under 1900-talet.

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Reselitteratur till rabatterade priser!

Här finns några boktitlar som passar utmärkt för läsning när man reser till Italien och skall bo på kloster. Dels finns en allmän guidebok om religionen vid Medelhavet, dels några biografier om helgon från Italien.

Beställ vår rabatterade litteratur

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se