Neapel

Neapel, it. Napoli, är huvudstad i den italienska regionen Kampanien och huvudort i provinsen Napoli. Neapel har cirka en miljon invånare och ligger nära den berömda vulkanen Vesuvius. Neapel är Italiens tredje största stad, det är även en av Italiens äldsta. Neapel är av tradition pizzans hemstad. Speciellt pizza margherita, med mozzarella, tomat och basilika, som representerar italienska flaggans färger i rött, vitt och grönt. Mycket utsökta och typiska för trakten är pasta med skaldjur (exempelvis 'spaghetti con le vongole'), fisksoppa (zuppa di pesce), friterad fisk ('frittura di pesce'). Bland desserter bör man nämna pastiera, en påsktårta som man hittar året runt i barer och konditorier, sfogliata och babà.
Trots att staden vid första anblick kan kännas rörig och lite smutsig så finns här kulturskatter av världsklass. Neapels Centrum (centro storico) tillhör ett av Unescos världsarv.

Birgittasystrarna

Kloster drivs av Birgittasystrar och dessförinnan har det på denna plats bott munkar sedan 400-talet. Klostret ligger på ca. 450 meters höjd ovanför Neapelbukten med en fantastisk utsikt över Neapel och där man även skymtar Capri ute i havet.

Läs mer om Birgittasystrarna

De små änglarnas institut

Gästhemmet ligger i Neapel strax utanför centrum med full utsikt over Neapelbukten. Gästhemmet liknar mer ett "andligt hotell" än ett kloster.

Läs mer om De små änglarnas institut

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se