Sorrento

I sydvästra Italien ligger kuststaden Sorrento, den populära turiststaden som vetter mot Neapelbukten. Sorrento är den perfekta staden för den som vill utforska Amalfi kusten med utflyktsmål så som Pompeji, Neapel, Paestum, och ön Capri. Staden har en historiskt stadskärna och den typiska italienska känslan med små smala gränder och kullersten. Staden erbjuder bra restauranger och barer samt intressanta designerbutiker. Sorrento är inte känd för sina vackra ständer, utan här badar man från långa bryggor/platåer längst med klipporna och de steniga ständerna.

La Culla

Klostret/gästhemmet ligger strax utanför Sorrento. Från husets terrass har man en fantastisk utsikt över havet och stora delar av denna vackra kustremsa.

Läs mer om La Culla

Pallottinesystrarna

Detta klosterpensionat ligger strax innan man kommer in i själva staden Sorrento. Det ligger på en klippavsats med en fantastisk utsikt över bukten.

Läs mer om Pallottinesystrarna

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se