Rom

Birgittasystrarna

Detta kloster är den heliga Birgittas moderhus. Birgittahuset ligger i hjärtat av Rom på Piazza Farnese och ett stenkast från Campo dei Fiori (blomstertorget). Även Romarna är mycket förtjusta i dessa kvarter och tillbringar gärna kvällarna på något av de trivsamma restaurangerna eller barerna. Rummen i Birgittahuset håller mycket hög klass, de är vackert och smakfullt inredda alla med wc/dusch/bad på rummet.

Läs mer om Birgittasystrarna

S. Lucias Hus

Bakom den stora porten på den livliga gatan hittar du detta fridfulla klosterboende. Mer centralt än så här kan du knappast bo.

Läs mer om S. Lucias Hus

Hotell Francesca

Klostret/gästhemmet ligger i stadsdelen Trastevere. Bor man här har man närhet till det mesta. I dessa kvarter finns trevliga restauranger, små butiker och många historiskt viktiga kyrkor och platser. Att bo här känns mycket Italienskt, små gränder, trångt och familjärt. Klostret liknar mer ett "andligt hotell".

Läs mer om Hotell Francesca

Rosenkransens hus

Klostret/gästhemmet ligger centralt i närheten av Piazza Venezia. Det är livliga kvarter men Casa Il Rosario ligger på en lugn och fridfull gata. Gästhemmet drivs av Dominikansystrar. Det är mycket god standard, rummen är trevliga och bekväma och det finns wc/dusch i de flesta rummen.

Läs mer om Rosenkransens hus

Paolo VI

Paolo VI drivs av Den Heliga Familjens Små Systrar. Läget är bra om man vill ha närhet till Vatikanmuseet, Peterskyrkan och folkvimlet i denna del av Rom. Rummen har god standard och samtliga har wc/dusch. Det serveras inte någon frukost här men det finns restauranger och barer i närheten. Här finns kapell och trädgård.

Läs mer om Paolo VI

San Giuseppes hus

San Giuseppes hus ligger i stadsdelen Trastevere, mycket centralt. Detta har varit ett kloster, men liknar nu mer ett hotell. San Giuseppes hus håller god standard. Samtliga rum har wc/dusch. Här finns enkelrum, dubbelrum och trebäddsrum.

Läs mer om San Giuseppes hus

Mysterium Christi

Detta klosterpensionat ligger i livliga kvartet intill Via Merulana. Här har du promenadavstånd till Colosseum och Forum Romanum. Det finns flera kaféer och restauranger i närheten. Enkla och trevliga rum, samtliga har wc/dusch

Läs mer om Mysterium Christi

Elisabetsystrarna

Det här klostret/gästhemmet ligger bara några minuters promenad från Stazione Termini och mycket nära Basilikan S. Maria Maggiore.

Läs mer om Elisabetsystrarna

Gemenskapens Hus

Detta kloster/gästhem ligger mycket centralt, ca fem minuters promenad från Piazza Navona. Gästhemmet drivs av Franciskansystrar. Det centrala läget samt den goda atmosfär som systrarna sprider gör att man mer än gärna gästar detta hus.

Läs mer om Gemenskapens Hus

Signora di Lourdes

Detta kloster/gästhem ligger vid Spanska Trappan. Här bor du mitt i centrala Rom med ett stort utbud av restauranger, kaféer, barer och shopping runt knuten. Kvarteren kring Spanska Trappan är mycket livliga, men trots detta utgör systrarnas gästhem en lugn och fridfull plats.

Läs mer om Signora di Lourdes

Nova Bethlem

Nova Bethlem ligger mycket centralt, ett stenkast från Maria Maggiore Basilikan. Bor man här har man promenadavstånd till många historiskt intressanta platser, och även närhet till restauranger och shopping.

Läs mer om Nova Bethlem

Orsoline systrarna

Klostret/gästhemmet ligger i en lugn stadsdel ovanför Trastevere. Detta är ett bra val om man vill ha närhet till Trastevere och alla restauranger, små butiker och många historiskt intressanta platser i denna del av Rom. Rummen är trevliga och håller god standard samtliga har wc/dusch på rummet. Systrarna serverar inte några måltider.

Läs mer om Orsoline systrarna

S. Anna

Klostret/gästhemmet är beläget ca 20 minuters promenad från stationen Termini på en lugn gata i ett för övrigt livligt område. Det ligger även nära Basilikan Maria Maggiore och ett stenkast från Colosseum.

Läs mer om S. Anna

S. Sofia

Detta kloster/gästhem ligger mycket centralt i trevliga kvarter som av italienarna kallas "Monti". Heliga Sofia ligger vid ett mycket charmigt torg med flera restauranger och barer. Detta område är inte så "turistiskt" trots att det är promenadavstånd till de flesta historiska platserna.

Läs mer om S. Sofia

St Joseph av Cluny

Klostret ligger centralt beläget vid Esquilinekullarna och alldeles i närheten av Colosseum. Omgivningen är livligt trafikerad, men klostermurarna stänger ute larm och stress och här innanför utbreder sig lugn och harmoni.

Läs mer om St Joseph av Cluny

Spanska systrarna

Detta klosterpensionat drivs av spanska systrar. Ett mycket trevligt och prisvärt ställe. Det ligger lite öster om Stazione Termini, centralt med närhet till bussar samt promenadavstånd till exempelvis Colosseum och Forum Romanum.

Läs mer om Spanska systrarna

Via Delle Isole

Det här klostret/gästhemmet drivs av Birgittasystrarna. Det ligger en liten bit utanför centrum. Det går buss från Termini som tar 10-15 min beroende på trafik. Detta är ett mycket vackert och fridfullt ställe.

Läs mer om Via Delle Isole

Marias Villa

Marias Villa ligger nedanför Gianicolo och i nedre delen av Trastevere. Klostret/gästhemmet har ca 85 platser fördelade på enkelrum, dubbelrum och även rum som är disponerade för familjer. Samtliga rum har dusch/wc och håller hög standard.

Läs mer om Marias Villa

Villa Noel

Villa Noel är ett charmigt klosterpensionat som ligger i en livlig del av Rom, inte så långt från Peterskyrkan. Innanför grindarna möter man en grönskande trädgård och här finns även en terrass. Villa Noel erbjuder enkelrum, dubbelrum och trebäddsrum och samtliga rum har wc/dusch. Det finns även ett litet hus på gården som har dubbelrum och enkelrum.

Läs mer om Villa Noel

Villa Lante

Detta kloster/gästhem ligger i stadsdelen Trastevere på en lugn gata. Att bo i dessa kvarter känns väldigt "Italienskt", små gränder, trångt och familjärt. Här har man även närhet till Vatikanen och många andra historiska platser.

Läs mer om Villa Lante

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Reselitteratur till rabatterade priser!

Här finns några boktitlar som passar utmärkt för läsning när man reser till Italien och skall bo på kloster. Dels finns en allmän guidebok om religionen vid Medelhavet, dels några biografier om helgon från Italien.

Beställ vår rabatterade litteratur

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se