Birgittasystrarna

Detta kloster är den heliga Birgittas moderhus. Birgittahuset ligger i hjärtat av Rom på Piazza Farnese och ett stenkast från Campo dei Fiori (blomstertorget). Även Romarna är mycket förtjusta i dessa kvarter och tillbringar gärna kvällarna på något av de trivsamma restaurangerna eller barerna. Rummen i Birgittahuset håller mycket hög klass, de är vackert och smakfullt inredda alla med wc/dusch/bad på rummet.

Rummen har varierande storlek allt från ganska små rum till sviter. Det finns även ett mindre bibliotek. På husets framsida finns ingången till Birgittas kapell, som är öppet för alla både gäster och förbipasserande. I källaren under Birgittas kapell finns S:ta Katarinas kapell där Svenska kyrkan firar mässa varje torsdag kl. 19:00 och högmässa på söndagar kl.11:15. Birgittahuset har en underbar takterrass där man med fördel kan invänta solnedgången och se skymningen sträcka ut sig över hustaken.

Priser

För priser kontakta Klosterresor.

Turistskatt på 3,5€/natt och person tillkommer.

Ingen kvällstid

Bilder från Birgittasystrarna

Tillbaka till Rom

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se