Levanto

Levanto är en mysig kuststad som ligger längst Ligurienkusten. Hit åker man för att sola och bada eller för att vandra på spektakulära vandringsleder. Stranden i Levanto har ett utbud för de flesta, det finns möjlighet att tillgodose allas behov vare sig man vill dra sig undan eller vill vara i rörelsernas centrum.

I Levanto finns många trevliga barer och restauranger av varierande prisklasser både längs stranden och inne i staden.

Staden är en känd ort i Italien för surfing. Här finns en surfing- och dyk-klubb och vid blåsigt väder ser man flera surfare ute tills havs.

Levanto ligger i närheten av de berömda Chinque Terre (ett världsarv) och de är dessa små städer vi i första hand rekommenderar att besöka. Monterosso heter den närmaste. Dit kan man ta sig till fots och det är en fantastisk upplevelse på ca 2 timmar en väg. En hisnande vandring med brant stigning, vidunderlig utsikt och snåriga buskar. Man kan även åka tåg mellan städerna och det tar t ex bara fyra minuter mellan Levanto och Monterosso. Tips är att åka tåg till den bortersta lilla staden, Rio Maggiore, där det finns en helt spektakulär promenad längs havet.

Man kan även gå genom tunnlarna (den gamla järnvägen) som nu är en gång- och cykelbana till staden Bonassola. Promenaden tar ca 30min. Bonassola är en lugn stad/by som har en fantastisk strand och trevliga kaféer, barer och restauranger.

Med andra ord är Levanto det perfekta semesterparadiset; underbar strand för sol och bad, mysiga restauranger och äventyrliga aktiviteter för den som önskar.

Vi har ett boende i Levanto

Rossanas Villa

Rosannas Villa ligger praktiskt taget på marinan och i slutet av strandpromenaden i Levanto. Detta lilla hotell/gästhem drivs av mycket vänliga och tillmötesgående nunnor. Rummen har god standard och rummens inredning kan närmast benämnas som kitchig. En del av rummen har en sagolik utsikt över stranden och havet.

Gästhemmet har en stor och rymlig matsal där man intar sin frukost, lunch och middag beroende på vilka önskemål man har. Levanto ligger i Genuabukten och vad som gör denna plats så intressant är de små städerna Cinque Terre som ligger som ett pärlband efter kusten. Att ta sig till den första lilla staden Monterosso gör man antingen med tåg, det tar ca.5 min. eller ännu hellre vandring över bergen, en fantastisk upplevelse som tar ca. 2,5 tim. Men varje minut är värt sitt pris.

Lågsäsong (1/12-31/5)
42€/pers inkl frukost. 57€/pers halvp, 62€/help. Dessa priser gäller rum med havsutsikt. Rum utan havsutsikt ca 4€ mindre.

Högsäsong (1/6-30/9)
52€/pers inkl frukost, 62€/pers halvp, 67€/pers help. Dessa priser gäller rum med havsutsikt, rum utan havsutsikt ca 5€ mindre i pris.

Villa Rossana har stängt under oktober och november.

Kvällstid: 23.00

Bilder från Rossanas Villa