Monterosso

Söder om Genua, just norr om La Spezia, finner du den otroligt vackra kuststräckan och nationalparken Cinque Terre, de 5 byarna; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Detta område ingår sedan 1997 i UNESCOs världsarvslista. Monterosso är den största av dessa byar och har lockat turister i alla tider på grund av sin otroliga charm. Den vackra medeltida staden med dess klippiga berg, de pastellfärgade husen och den barnvänliga stranden gör detta till en plats man gärna återvänder till. Hit åker du enkelt med tåg. Att åka tåg mellan byarna är en mycket kort utflykt på några minuter. Man kan även vandra mellan byarna. En fantastisk upplevelse för dem som gillar höga höjder.

Vi har ett boende i Monterosso

Adrianas Villa

Adrianas Villa ligger mycket centralt i Monterosso som är den första av de små byarna i begreppet Cinque Terre om man kommer norr ifrån.
Villan liknar mer ett hotell än ett kloster. Här finns trädgård med fantastisk utsikt över bukten.

Samtliga rum har wc/dusch och mycket god standard. Många av rummen har även havsutsikt. Det finns också ett kapell som hör till villan.
Adrianas Villa är ett bra altenativ om man vill bo centralt och önskar något högre standard. Här har man närhet till alla vandringsleder längs kusten som innefattar Cinque Terre.

Priser

För priser kontakta Klosterresor.

Man kan även beställa halv och help.
Ingen kvällstid

Bilder från Adrianas Villa

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se