Gardone Riviera

Gardone Riviera är en liten turistort på den västra stranden av Gardasjön i norra Italien. Det ligger i provinsen Brescia, i regionen Lombardiet. Gardone Riviera är en bra utgångpunkt för dej som vill upptäcka Gardasjön. Här har du närhet till både tåg- och båtförbindelser. Gardone Riviera har lockat turister sedan sent 1800-tal. Med sitt speciella micro-klimat, sin elegans och avkopplande stämning är det ett väl värt resmål.

Vi har ett boende i Gardone Riviera

Elisabetsystrarnas Villa

Elisabetsystrarnas Villa ligger i staden Garden Riviera som ligger på den västra stranden av Gardasjön. Elisabetssystrarnas Villa har en vacker trädgård, egen strand och balustrad vid Gardasjön. 50 platser fördelade på dubbelrum och enkelrum och de flesta rum har bad/dusch/wc. Många av rummen har utsikt över sjön.

Det finns ytterligare två mindre villor, som ligger i stort sett på balustraden. Rummen där har något enklare standard med dusch/wc utanför rummet, men i gengäld med en liten fransk balkong där man kan betrakta stranden genom trädkronorna. Enkel standard men vänliga och glada systrar. Måltiderna äter man i en matsal där man blir serverad av systrarna. Maten är enkel och god. Här finns Wi-fi.

Priser

Högsäsong 1/7-31/8:
Enkelrum 40€/inkl frukost, 58€/halvp, 65€/help
Dubbelrum 76€/inkl frukost, 110€/halvp, 124€/help

Lågsäsong 1/9-30/6:
Enkelrum 35€/inkl frukost, 48€/halvp, 50€/help
Dubbelrum 65€/inkl frukost, 91€/halvp, 96€/help

Barn 2-5år 50%
Barn 7-12år 30%

Bilder från Elisabetsystrarnas Villa

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Reselitteratur till rabatterade priser!

Här finns några boktitlar som passar utmärkt för läsning när man reser till Italien och skall bo på kloster. Dels finns en allmän guidebok om religionen vid Medelhavet, dels några biografier om helgon från Italien.

Beställ vår rabatterade litteratur

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se