Marche

Marche är en region för en varierad semester. Här kan du med lätthet kombinera sol och bad med kultur och natur. Inklämt mellan Apenninerna och Adriatiska havet i mitten av Italien är denna minst ”kända” region en pärla redo att upptäckas. Här är det billigare att turista än i grann regionerna Umbrien och Toscana, kanske är det därför denna kustremsa är en av Italienarnas egna semesterfavorit. Här är det bra att ha bil för att kunna njuta av alla vackra och väl bevarade byar. Och det är även i de små byarna regionen visar sig från sin bästa sida med böljande åkerlandskap och majestätiska berg runt omkring sig.
Marche är 9 693 km² och regionens huvudstad är Ancona. Marche består av fem provinser: Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Macerata, Pesaro e Urbino som i sin tur är indelade i sammanlagt 246 kommuner.