Loreto

Loreto är liten stad belägen på en kulle söder om Ancona. Den ligger några km inåt landet från den adriatiska kusten i Marche-regionen i centrala Italien.
Loreto är ett av de viktigaste pilgrimsplatserna i Italien. Närmare 4 miljoner pilgrimsvandrar hit varje år. Enligt legenden fördes Jungfru Marias hus (Casa Santa), alltså Jesus barndomshem, genom ett under år 1294 av änglar från det heliga landet till Loreto. Senaste tiden undersökningar visar att det var en bysantinsk familj, Angelos, som stått för flytten för att huset inte skull falla i de otrognas händer när korsfararnas rike föll.

Albergo Madonna av Loreto

Detta ställe liknar mer ett "andligt hotell" och ligger i den lilla staden Loreto. En inbjudande blomstande innergård hälsar gästerna och när man kommer in finns här en stor reception. Rummen håller hög standard, vackra möbler och samtliga rum har wc/dusch.

Läs mer om Albergo Madonna av Loreto

Orsolinsystrarna

Klostret/gästhemmet ligger några kvarter från Basilikan. Samlingsrumen är stora och möblerade med antika möbler. Här finns även en blomstrande terrass med utsikt över Adriatiska havet.

Läs mer om Orsolinsystrarna

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se