Sardinien

Sardinien är en italiensk ö i Medelhavet, belägen väster om den italienska halvön. Sardinien är, med en yta på 24 090 km² den näst, efter Sicilien, största ön i Medelhavet. Sardinien har omkring 1,65 miljoner invånare. Sardinien och omgivande öar utgör en autonom region vars regionshuvudstad är Cagliari.

Mer om Sardinien

Redan under bronsåldern var Sardinien tättbefolkat, vilket de många megalitgravarna visar. Nuraghkulturen utvecklas från cirka 1700 f.Kr. Nuragher, som tros vara befästningar, var först enkla torn men senare, 1000-250 f.Kr., komplicerade försvarssystem. Santu Antine och Su Nuraxi är de mest kända nuragherna bland cirka 7000. Sardinien kom under Karthagos välde cirka 500 f.Kr. och erövrades av romarna 238 f.Kr. Under folkvandringstiden och medeltiden växlande herrarna tills påven 1297 förlänade ön till Aragonien varigenom den senare inlemmades i det spanska riket.

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se