Toscana

Toscana är en region i mellersta Italien, som gränsar mot regionen Lazio i syd, Umbrien och Marche i öst, Emilia-Romagna och Ligurien i norr och utgör kust mot Tyrrenska havet. Toscana räknas av många till ett av de vackraste landskapen i Italien.

Mer om Toscana

Det toscanska köket är känt över hela världen, liksom regionens fina viner från distrikten Chianti, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcino. Ett jämförelsevis stort antal av Italiens renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån, varför Toscana kan sägs vara ett centrum för den europeiska kulturutvecklingen under renässansen.