Siena

Siena sägs vara Europas bäst bevarade medeltida stad som hade sin storhetstid mellan år 1260 och 1348. Att gå runt i de trånga gränderna och riktigt känna den medeltida atmosfären är utan tvekan en upplevelse. Siena imponerar på en vid första besöket och är en stad man gärna återvänder till. Denna stad är full av konsthistoriska skatter och Domen är väl värd ett besök. Katedralen är en av Italiens största. Siena är även en bra plats att ha som utgångs punkt för dej som vill uppleva landskapet och de vackra byarna runt om i Toscana så som San Gimignano, Montalcino eller Monteriggioni.