Umbrien

Umbrien, it. Umbria, är en region i mellersta Italien med en yta på 8 456 km². Huvudstad är Perugia. Umbrien höjer sig i öster mot Apenninerna och genomflyts av övre Tibern. Det mjukt böljande landskapet är berömt för sin skönhet. Man brukar kalla Umbrien för Toscanas lillebror. Tillskillnad från den massiva turistström som varje år besöker Toscana har matparadiset Umbrien kommit lite i skymundan. Umbrien kan beskrivas som en lugnare och vänligare del av Italien och är den enda regionen som saknar hav. Istället bjuder Umbrien på böljande kullar, dramatiska och skogsklädda bergsområden och många floder. Här ska du verkligen ta dig tid att upptäcka matlagningskonsten i all sin enkelhet. Umbrien erbjuder ett stort utbud av underbar olivolja, viner och tryffel. Förutom maten finns i detta område många pittoreska byar och kultursevärdheter och för den som gillar att vandra är Umbrien ett bra resmål. Områdets grönaste period är under april till oktober och det är också då det är som mest turister i området.

Mer om Umbrien

Umbrien är indelat i två provinser: Perugia, med 63 kommuner (comuni) och Terni med 29 kommuner. Några större städer är: Asissi, Spoleto, Terni, Todi. Regionen Umbrien har fått sitt namn från det italiska folk, umbrer, som bodde där. En del av det fornitaliska landskapet Umbrien innehades av etruskerna, till dess romarna 308-310 f. Kr. i samband med Etruriens erövrande underlade sig och ganska snart romaniserade det det. I en författning indelades Italien i provinser och Umbrien och Etrurien sammanslogs till en provins (Tuscia et Umbria) under en corrector och sedan 370 under en consularis.

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Reselitteratur till rabatterade priser!

Här finns några boktitlar som passar utmärkt för läsning när man reser till Italien och skall bo på kloster. Dels finns en allmän guidebok om religionen vid Medelhavet, dels några biografier om helgon från Italien.

Beställ vår rabatterade litteratur

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se