Assisi

Den vackert placerade lilla staden Assisi, några hundratal meter ovanför den bördiga Umbriska slätten och med det höga berget Subasio bakom sig, är en av kristenhetens mest älskade vallfartsorter. Det beror främst på att här föddes och verkade den helige Franciskus, (1187 – 1226).  Staden är full av minnesmärken efter broder Frans och personer i hans omgivning som den heliga Clara.

Foto: Bo Lundin

Birgittasystrarna

Birgittasystrarnas gästhem i Assisi ligger mycket centralt. Man har promenadavstånd till alla de sevärdheter som är av intresse för de turister/pilgrimer som åker hit. Gästhemmet håller god standard, rummen är enkla men väl fungerande och samtliga har wc/dusch/bad på rummet.

Läs mer om Birgittasystrarna

Beata Angelina

Detta kloster ligger mycket nära Franciscus Basilikan. Här finns enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Samtliga rum har wc/dusch på rummet.

Läs mer om Beata Angelina

Casa del Terziario

På 1500-talet ägdes detta hus av en rik och aktad familj i Assisi. Det lär också vara på denna Piazza som den helige Franciskus lämnade sina kläder och världsliga ägodelar till sin far för att börja sitt nya andliga liv.

Läs mer om Casa del Terziario

Fridens hus

Detta klosterpensionat drivs av vänliga och trivsamma systrar. Det ligger mycket centralt i Assisi och flera av rumen har en strålande utsikt över dalen.

Läs mer om Fridens hus

Francescane Angeline

Klostret ligger centralt i Assisi med en fantastisk utsikt över staden och dalen. Dessa systrar är mycket gästvänliga och vänliga. Rummen är trivsamma och har man tur kan man få ett rum med en strålande utsikt. Samtliga rum har wc/dusch.

Läs mer om Francescane Angeline

S. Colette

Klostret drivs av Clarissor och det ligger mycket centralt i Assisi. Det är ett vackert hus med många antikviteter och god standard. De flesta rum har wc/dusch.

Läs mer om S. Colette

San Giuseppe

Detta är ett Benediktin kloster. Det ligger centralt i Assisi på en av huvudgatorna. Enkla och trevliga rum med wc/dusch. Här finns kapell, samlingssal och trädgård. Detta klosterpensionat lämpar sig både till enskilda och grupper. Vänligt bemötande och trivsam miljö.

Läs mer om San Giuseppe

Maria Immacolata

Detta kloster/gästhem ligger centralt i Assisi mellan St. Fransiscus Basilikan och St.Chiara basilikan. Detta ställe lämpar sig bra för grupper, de har plats för 50 personer.

Läs mer om Maria Immacolata

S. Andrea

Detta kloster/gästhem ligger mittemot San Fransesco Basilikan. Här kan man boka enkel, dubbel och flerbäddsrum och de tar även emot stora grupper här.

Läs mer om S. Andrea

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se