Venedig

Venedig är en stad i nordöstra Italien, belägen i och omkring en lagun vid Adriatiska havets norra del. Staden är huvudstad i regionen Veneto och huvudort i provinsen Venedig. 1987 fick staden och dess lagun status som världsarv. Invånarna kallas venetianare och vissa talar ett romanskt språk kallat venetianska men italienska är det vanligaste språket. Venedig är en stad byggd på vattnet, byggt på miljontals träpålar av ek och alm som slogs ned i den sandiga och leriga jorden.
Venedig består av sex stadsdelar samt öarna utanför, Det är dessa som symboliseras i gondolens förstäv - tillsammans med Dogens huvudbonad.

I Venedig tillåts ingen biltrafik. Man går eller tar egen båt, gondol eller båttaxi, traghetto eller vaporetto.

Venedig är en stad man förtrollas av. Med dess turkosa kanaler och hus i pastellfärger är detta ett resmål för alla årstider.

Hus Carbulotto

Detta ställe har varit ett klostret men drivs nu som ett vanligt hotell i klosterordens regi. Hus Carbulotto ligger endast 10 minuters gångväg från järnvägsstationen. Huset har nyligen genomgått omfattande renoveringar.

Läs mer om Hus Carbulotto

Cardinal Piazza

Detta hus ägdes tidigare av förmögna och adliga Venetianare. Numera driver klostret ett trevligt gästhem i en lugn stadsdel som heter Cannaregio.

Läs mer om Cardinal Piazza

Don Oriones institut

Detta ställe liknar mer ett hotell och ligger i stadsdelen Dorsoduro, vid kanal della Giudecca. Mycket centralt och i närheten av Piazza San Marco. Detta ställe har god standard och samtliga rum har wc/dusch.

Läs mer om Don Oriones institut

San Giuseppe Institut

Det här kloster/gästhemmet ligger mycket centralt i närheten av Piazza San Marco. Alldeles utanför klostrets port ligger gondolerna parkerade. Mer i hjärtat av Venedig kan man knappast bo och med omgivningar som motsvarar de förväntningar man har på Venedig.

Läs mer om San Giuseppe Institut

Ciliota Institut

Ciliota institut är en del av ett augustinkloster från 1488, men gästhemmet liknar mer ett "andligt hotell" än ett kloster. Ciliota institut ligger mycket centralt och nära San Marco, ca 300 m.

Läs mer om Ciliota Institut

Nyhet!

Nu hjälper vi även till att boka din flygresa! Kontakta oss så ger vi flygförslag och bokar in det till er.
Enkelt och smidigt!

Vår reseguide

Här hittar du Klosterresors alla reseguider samlade.

Besök vår reseguide

Turistskatt

I vissa ställen i Italien måste man betala turistskatt, detta är 3,50€/pers och natt. För tillfället gör man det i Rom, Venedig och Florens. Detta betalar man till boendet på plats.

Skrivet om Klosterresor

Vi har haft en del reportage genom åren. Klicka på länkarna nedan för att komma till reportagen.

Dagens Nyheter
Svenska dagbladet
Aftonbladet
Aftonbladet (en annan artikel)
Expressen
Dagen.se