La Rioja

La Rioja är en region och tillika provins i Spanien. Regionens huvudstad är Logroño. Regionen är känd för sin produktion av Riojaviner.

Mer om La Rioja

La Rioja omges av Baskien, Navarra, Aragonien samt Kastilien och Leon. Floden Ebro rinner genom regionen liksom även Río Oja som har gett regionen dess namn. Vid sidan av dalarna vid Ebro är landskapet kuperat med bergsområden som Sierra de la Demanda, vars högsta topp når 2 371 meter över havet. Klimatet är torrt och varmt på sommaren och svalt på vintern.