Mallorca

Mallorca är en spansk ö i Medelhavet öster om Iberiska halvön och är den största ön i ögruppen Balearerna med en area på 3 640 km². Det fasta invånarantalet uppgår till cirka 862 000, varav cirka 375 800 bor i huvudstaden Palma. Ön är ett känt semestermål och många turister kommer dit för att sola och bada och det har varit så ända sedan 1950-talet. Omkring 15 miljoner turister besöker Mallorca varje år.

Mer om Mallorca

Mallorca har en historia som är präglad av invasioner, plundringar och sjöröveri. Med sitt strategiska läge i Medelhavet har ön dragit till sig olika handels- och sjörövarfolk i årtusenden. De första bosättarna kom till Mallorca redan 4000 år f. Kr, men om dess befolkning har man inte stora kunskaper. Man har även hittat rester efter boplatser från 1500-talet f. Kr. Från 700-talet f. Kr och fram till cirka 150 f. Kr var fenicier, greker och kartager de dominerande folkslagen.